Shockwave therapie: resultaat binnen enkele sessies

Shockwave therapie: resultaat binnen enkele sessies

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronische pijn lijden en al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Heeft u al injecties, medicatie, fysiotherapie en relaxatiemethodes geprobeerd? Keerde uw pijn altijd na korte tijd weer terug, vaak erger dan voorheen? Dan kan shockwavetherapie de uitkomst bieden.

Als niks anders helpt

Bij shockwavetherapie wordt door de fysiotherapeut het pijngebied vastgesteld. Dit gebeurt door middel van een gesprek, een lichamelijk onderzoek en eventueel een echo.

Echografie als onderdeel van shockwave therapie

Tijdens de shockwavetherapie wordt het gebied waar de pijn zit blootgesteld aan korte shockwave-impulsen. Deze impulsen worden met behulp van een behandelpistool toegebracht. Dit zorgt ervoor dat de stofwisseling en de bloedcirculatie op de plaats van de pijn wordt verbeterd en dat het herstelmechanisme wordt gestimuleerd. Deze therapie stimuleert zo de eigen genezingskracht van uw lichaam.