Virtual Reality: Chronische pijnbestrijding

Virtual Reality: Chronische pijnbestrijding

Sinds september 2019 is er een nieuwe toepassing bij chronische pijnklachten: Reducept.

Lisanne Tilma, onze collega psychosomatisch fysiotherapeut (in opleiding), doet haar afstudeeronderzoek in de richting van Reducept. Zij houdt zich bezig met een nieuwe toepassing bij chronische pijnklachten: Reducept. Reducept is een Virtual Reality (VR) training die speciaal is ontworpen om mensen beter om te leren gaan met chronische pijn.

Heb jij nu chronische pijnklachten en wil je leren hoe pijn ontstaat, waar pijn vandaan komt en hoe je jouw eigen pijn positief kunt beïnvloeden? Deze behandeling bij chronische pijn is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen oefeningen uit de psychologie die ervoor kunnen zorgen dat je zelf weer controle krijgt over je pijnklachten.

Met een VR-bril maak je een reis door je lichaam, door de zenuwbanen, het ruggenmerg en het brein. 77% van de mensen die behandeld worden met Reducept ervaren na een éénmalige sessie vermindering van pijnklachten. De kortdurende resultaten van deze interventie zijn veelbelovend, maar wat zijn de resultaten van Reducept op de langere termijn (na 1 maand trainen)? Dit is onderwerp van onderzoek de komende periode.