Nieuw bij Spectrum Leeuwarden: Mantelzorg+

U wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Soms is daar net wat meer ondersteuning voor nodig. De thuiszorg komt op vaste momenten voor de nodige zorg. Familie en vrienden zijn soms in de buurt maar hebben het ook druk en daarom is er soms net wat meer hulp nodig. Dan is het nieuwe initiatief van Spectrum Leeuwarden Mantelzorg+ een mooie aanvulling. Hierbij spreken we ook van aanvullende mantelzorg omdat het gaat om een betaalde dienst.

Wij maken uitsluitend gebruik van mantelzorgers die bekend zijn in en met de zorg. Ze hebben bijvoorbeeld een achtergrond als verzorgende IG of andere functie. Hierbij zijn ze bekend met de zorgtaken en kunnen makkelijk schakelen naar bijvoorbeeld de huisarts of de thuiszorg. Er wordt echter geen zorg geleverd. Zij houden gezelschap, doen samen een boodschap, gaan indien mogelijk wandelen of lunchen samen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *