Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dance for Every body

8 juli 2020 @ 11:00 am - 2:00 pm

Eva Danst | Spectrum Leeuwarden
Je leest het goed: Dans is voor iedereen. Ook wanneer je om wat voor reden dan ook beperkt wordt in bewegen. Wil je het daar niet bij laten zitten? Ik nodig je van harte uit.
Kom, dans met mij mee. Dans JOUW dans. Danservaring is niet nodig en het is helemaal veilig , goedgekeurd door de RIVM.

Hiervoor is een methode ontwikkeld waarbij o.a. mindfulness en welzijn (wellness) centraal staan. Dansen vanuit de flow. Dansplezier geeft je energie, souplesse en spierkracht.
Je zult je fitter, mobieler voelen. Deze manier van dansen helpt je om, juist voor dagelijkse activiteiten, in beweging te blijven.
Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat regelmatig dansen chronische ziekteprocessen zoals Multiple Sclerose, Parkinson, reuma en dementia vertraagd en dat het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de dansers toeneemt.

In mijn les word je door middel van uiteenlopende muziek uitgedaagd om zelf je bewegingsmogelijkheden te verkennen. Het is veilig. Iedereen danst anders. Iedere danstaal is goed. Je bent welkom om in verbinding te komen met je lichaam, je omgeving, het leven, jezelf en elkaar.
We beginnen in een cirkel op de stoel. Daarna: Wie wil en kan, gaat staan en beweegt door de ruimte. Ik geef aanwijzingen zoals ik ook doe aan professionele dansers, maar jij werkt vanuit je eigen kracht en bepaalt zelf hoever je wilt gaan.

6 basisbehoeftes van een mens staan centraal in mijn lessen: zekerheid, variatie, expansie, eigenwaarde, verbinding en bijdrage.
Wil je ook ervaren hoe dans een magische bijdrage aan je leven kan zijn? Heb je behoefte om inspirerende mensen te ontmoeten die last hebben van dezelfde beperkingen?
Wil je lekkerder in je vel zitten en beter kunnen bewegen?
Kom langs en ervaar het zelf.

 

Gegevens

Datum:
8 juli 2020
Tijd:
11:00 am - 2:00 pm
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Éva Thoman
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Spectrum Leeuwarden
Wijnhornsterstraat 196
Leeuwarden, 8932 EZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
058 – 215 7111
Bekijk de site van Locatie