Het verhaal van sportinstructrice Sandra

Sandra Walterscheid is sportinstructrice bij Spectrum Leeuwarden. Ze werkte eerder in het gezondheidscentrum van het Centraal Justitieel Incassobureau en hier werkte ze samen met een fysiotherapeut van Spectrum. “Omdat ik zwanger was van mijn zoontje Joep, die inmiddels ook alweer 8 jaar is, adviseerde hij mij om deel te nemen aan de zwangerschapscursus van Spectrum.”, vertelt Sandra. Op die manier leerde ze de huidige praktijkhouder van Spectrum, Martijn kennen.

Er ontstond bij Spectrum een noodsituatie, waardoor Sandra één week voor haar bevalling van Joep voor het eerst bij Spectrum in moest vallen. Dit was halverwege 2011. In 2012 is ze officieel begonnen bij Spectrum en zit ze nog steeds helemaal op haar plek!

Een stukje Duitsland naar Nederland

Sandra is van origine niet Nederlands. Ze is namelijk 11 jaar geleden verhuisd van Duitsland naar Nederland en heeft haar opleiding daar nog afgerond. In Duitsland is ze 10 jaar als sporttherapeute in een revalidatiecentrum aan het werk geweest. Inmiddels woont Sandra alweer 11 jaar in Leeuwarden!

Passie voor het vak

Toen Sandra 11 jaar geleden naar Nederland verhuisde, heeft ze verschillende dingen geprobeerd, maar die baantjes paste niet echt bij haar. Sandra vertelt: “Ik miste het werken met mensen. Het helpen van mensen met blessures en andere kwaaltjes. Dan kom je ook snel bij de oudere mensen terecht, waar ik echt mijn passie in gevonden heb. Van ouderen krijg je over het algemeen heel veel terug. Dit maakt het werken leuk en erg gezellig!”.

Uniek en veel vrijheid

Op de vraag wat Spectrum zo uniek maakt heeft Sandra een aantal punten waar ze gelijk aan moet denken. “Ik zie Spectrum als laagdrempelig, vriendelijk, kleinschalig, wat het werken bij Spectrum juist zo leuk en gezellig maakt. Ik zie Spectrum niet per se als een ‘strak en stijf’ bedrijf. Er zijn heel veel dingen en opties mogelijk, wat ook een bepaalde vrijheid voor klanten met zich mee brengt.”, aldus Sandra. “Over het algemeen mag ik best veel dingen zelf bedenken, ontwikkelen en regelen. Je krijgt bij Spectrum heel veel ruimte voor nieuwe ideeën. Dit maakt werken bij Spectrum heel plezierig.”

 

Sandra Walterscheid

Ons team

Martijn van Spectrum in Leeuwarden
Martijn van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Aad van Spectrum in Leeuwarden
Aad van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Lisanne van Spectrum in Leeuwarden
Lisanne Tilma
Master psychosomatisch (io) fysiotherapeut
Lenny van Spectrum in Leeuwarden
Lenny Diepenmaat
Master geriatriefysiotherapeut
Anne van Spectrum in Leeuwarden
Anne Brouwer
Fysiotherapeut
Annemieke van Spectrum in Leeuwarden
Annemieke Nuiten
Baliemedewerkster
Marga van Spectrum in Leeuwarden
Marga van der Windt
Baliemedewerkster
Joop van Spectrum in Leeuwarden
Joop Lusthof
Sportinstructeur
Sandra van Spectrum in Leeuwarden
Sandra Walterscheid
Sportinstructeur
Janneke van der Windt
Sportinstructeur
Jolanda Braaksma
Baliemedewerkster
Wesley Bakker
Sportinstructeur
Maarten Oerlemans
Sportinstructeur

Contact opnemen