Het verhaal van sportinstructeur Wesley

Een bijdrage leveren geeft voldoening

“Ik heb eerst getwijfeld om een opleiding tot sportinstructeur te volgen. Ik dacht: daar is later geen werk in te vinden en ik wil gericht mensen kunnen helpen. De opleiding Maatschappelijk Werk leek mij meer geschikt. Na een tijdje kwam ik er achter dat ik het sporten toch echt miste. De overstap naar de opleiding tot sportinstructeur was snel gedaan!”, vertelt Wesley.

Na zijn studie ging Wesley op zoek naar een leuke werkplek en kwam hij toevallig via via bij Spectrum terecht. “Hier kwam ik er snel achter dat ik mijn perfecte combinatie had gevonden. Hier kan ik namelijk met de mensen sporten en daarnaast heb ik gesprekken met de mensen. Zo kun je samen kijken waar je naar toe wilt werken, wat de uiteindelijke doelen zijn. En vooral belangrijk: hoe we deze doelen gaan behalen. Het geeft voldoening om ergens aan te kunnen werken met deze mensen. Een echte bijdrage te kunnen leveren.”, aldus Wesley.

Bij Spectrum kennen we elkaar

Doordat ze bij Spectrum voldoende tijd maken om met de mensen te praten, leren ze de mensen ook echt kennen en als instructeur merkt Wesley daar de positieve effecten van. Wesley vertelt: “De mensen weten wie ze voor zich hebben. Het gaat er hier heel anders aan toe dan in een commerciële sportschool waar honderden aan het sporten zijn. Hier krijgen we de mogelijkheid de mensen te leren kennen. Ik weet wat ze doen voor werk, of ze kinderen hebben, wat ze bezighoudt en waarom ze hier zijn gekomen. Ook wanneer mensen hier nieuw binnenkomen nemen we alle tijd voor ze. We weten dat mensen in een nieuwe omgeving altijd eerst moeten wennen. Hier houden we dan ook echt rekening mee.”

Sport afgestemd op de doelstelling

Voor velen is het erg fijn dat Spectrum zo centraal gelegen is in Leeuwarden. Je kunt hier ook makkelijk heen lopen vanaf het station, Mensen weten ook dat wanneer zij hier komen sporten ze niet helemaal ‘kapot’ worden getraind. “Het sporten zie ik als middel om mensen hun doelen te laten behalen. Zo heb ik een keer lesgegeven aan een vrouw die er van tevoren erg weinig vertrouwen in had door eerdere nare ervaringen in een sportschool. Na de les kwam zij naar mij toe en gaf zij aan dat zij hier voor het eerst dacht: ‘eigenlijk is dit best wel leuk’. Waar zij eerst altijd mee ‘moest’ doen met de les, kwam zij er nu achter dat ik prima de lessen voor haar aan kon passen. Zo ‘moest’ zij niets en kon zij gewoon genieten van het sporten.”, aldus Wesley.

Bij Spectrum gaat het er anders aan toe

Waar Spectrum het grote verschil maakt volgens Wesley? Hij vertelt: “Het grote verschil bij Spectrum is dat wij kleinere groepen hanteren. Dit doen wij bewust zodat wij genoeg tijd hebben om onze klanten te leren kennen. Wij geloven namelijk dat dit de beste manier is om wat voor iemand te kunnen betekenen. Je kunt iemand wel een standaardoplossing meegeven, maar niemand is ‘standaard’. Ieder persoon heeft een eigen doel, een eigen behoefte en volgt hierbij zijn eigen weg.”

Wesley Bakker

Ons team

Martijn van Spectrum in Leeuwarden
Martijn van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Aad van Spectrum in Leeuwarden
Aad van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Lisanne van Spectrum in Leeuwarden
Lisanne Tilma
Master psychosomatisch (io) fysiotherapeut
Lenny van Spectrum in Leeuwarden
Lenny Diepenmaat
Master geriatriefysiotherapeut
Anne van Spectrum in Leeuwarden
Anne Brouwer
Fysiotherapeut
Annemieke van Spectrum in Leeuwarden
Annemieke Nuiten
Baliemedewerkster
Marga van Spectrum in Leeuwarden
Marga van der Windt
Baliemedewerkster
Joop van Spectrum in Leeuwarden
Joop Lusthof
Sportinstructeur
Sandra van Spectrum in Leeuwarden
Sandra Walterscheid
Sportinstructeur
Janneke van der Windt
Sportinstructeur
Jolanda Braaksma
Baliemedewerkster
Wesley Bakker
Sportinstructeur
Maarten Oerlemans
Sportinstructeur

Contact opnemen