Het verhaal van sportinstructeur Maarten

Van professioneel wielrenner tot sportinstructeur

“Mijn verhaal is best simpel. Tot mijn 30ste heb ik aan professioneel wielrennen gedaan. Toen ik daarmee stopte, heb ik een paar jaar vrijwilligerswerk gedaan bij de GGZ en ben ik naar Leeuwarden verhuisd. Na een tijdje begon ik het vele sporten te missen. Het zijn toch een stuk of 20 uur per week aan trainen die dan ineens wegvallen”, vertelt Maarten.

Maarten besloot de opleiding AALO Fitness Trainer Level 1 te gaan volgen.  Hij vertelt: “Het werd op een gegeven moment tijd om stage te gaan lopen. Ik heb toen een stageplek gevonden bij een sportschool in Burgum. Daar kwam ik er achter dat het werken in een sportschool heel goed bij mij paste.”

Na level 1 te hebben gehaald, besloot Maarten verder te studeren. “Ik ben verder gegaan met level 2 om als officiële core-trainer te kunnen werken. Na level 2 te hebben gehaald, ben ik begonnen met level 3 als masterfitnesstrainer. Uiteindelijk ben ik nu fitnesstrainer level 4.”, vertelt Maarten vol trots.

Solliciteren, solliciteren en nog eens solliciteren

Maarten wou graag werken in een sportschool en dan het liefst in Leeuwarden. Maarten vertelt: “Ik heb toen een stuk of 50 sollicitatiebrieven opgesteld en rondgestuurd in een straal van 25 kilometer rondom Leeuwarden. Ook naar Spectrum. Bij Spectrum was ik al eens binnen geweest. In 2014 heb ik daar namelijk een cursus wielrennen gevolgd. Dat was op aanraden van mijn wielrencoach. Hij vond dat een beroep als spinningsinstructeur wel bij me zou passen. Maar op dat moment had ik nog niet de juiste papieren om bij Spectrum aan het werk te kunnen.”.

Toeval bestaat niet, toch?

Op een dag kwam Maarten een bekende tegen in de sportschool waar hij stage liep. Het was zijn buurman. “Na een praatje te hebben gemaakt, heb ik een schema voor hem gemaakt en houdingscorrecties in kaart gebracht. Daaruit bleek dat er van alles mankeerde. Op dat moment werd ik geprikkeld om slimme oefeningen te bedenken zodat het lichaam weer rechtop ging staan. In combinatie met de fysiotherapeut die eens per week aanwezig was in die sportschool hebben we mijn buurman kunnen helpen.”.

En raad eens welk fysiotherapiepraktijk eens per week aanwezig was in de sportschool waar Maarten stage liep? Spectrum! Maarten had vanaf dat moment goed contact met een fysiotherapeut van Spectrum. Tijdens de laatste maanden van zijn opleiding tot personal trainer kreeg Maarten een mailtje van Martijn van Spectrum. “Ik kreeg een e-mail, dat als reactie was verstuurd op het sollicitatiemailtje van een jaar eerder. Toen ik mijn laatste examen had gehaald, nam ik contact op met Martijn en een week later mocht ik beginnen!”, aldus Maarten.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Ondertussen werkt Maarten al een geruime tijd bij Spectrum. “Wat dat betreft ben ik hier met mijn neus in de boter gevallen. We hebben het rustig aan opgebouwd. Gelukkig hadden we meteen een klik. Het is ook veel meer een vriendengroep hier dan ‘gewone’ collega’s die met elkaar werken. Zo heeft iedereen zijn eigen taak en het loopt allemaal lekker.”, vertelt Maarten met een grote glimlach.

Maarten is nu sportinstructeur bij Spectrum en geeft onder andere groepslessen aan groepen van zes personen. Hier geeft hij een bijzondere draai aan. “Het is als het ware personal training maar dan in groepsverband. Iedere dag word ik weer gemotiveerd om mijzelf als vakman te blijven ontwikkelen.”, zegt Maarten met trots!

 

Maarten Oerlemans

Ons team

Martijn van Spectrum in Leeuwarden
Martijn van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Aad van Spectrum in Leeuwarden
Aad van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Lisanne van Spectrum in Leeuwarden
Lisanne Tilma
Master psychosomatisch (io) fysiotherapeut
Lenny van Spectrum in Leeuwarden
Lenny Diepenmaat
Master geriatriefysiotherapeut
Anne van Spectrum in Leeuwarden
Anne Brouwer
Fysiotherapeut
Annemieke van Spectrum in Leeuwarden
Annemieke Nuiten
Baliemedewerkster
Marga van Spectrum in Leeuwarden
Marga van der Windt
Baliemedewerkster
Joop van Spectrum in Leeuwarden
Joop Lusthof
Sportinstructeur
Sandra van Spectrum in Leeuwarden
Sandra Walterscheid
Sportinstructeur
Janneke van der Windt
Sportinstructeur
Jolanda Braaksma
Baliemedewerkster
Wesley Bakker
Sportinstructeur
Maarten Oerlemans
Sportinstructeur

Contact opnemen