Het verhaal van bewegingstherapeute Janneke

One happy family!

“Ik zei altijd dat ik nooit voor Martijn wou werken, want dat is mijn broer. We wouden niet dat het ging botsen”, vertelt Janneke. Maar toen ze bij Spectrum iemand nodig hadden om groepslessen te geven, heeft ze er toch voor gekozen. Na een tijd met een burn-out thuis te hebben gezeten kon ze haar werk bij Spectrum heel goed combineren met haar kinderen. “Het leek mij een ideale start om weer wat te gaan doen, dus zo ben ik er eigenlijk weer ingerold. En ja, mijn vader en moeder zaten hier natuurlijk ook al dus nu zijn wij met z’n allen!”

Van je passie je werk maken

“ik heb redelijk veel energie van mezelf en als ik niet sport word ik heel onrustig. Dus ja, ik ben geen ‘stilzitter’. Dat zie je ook wel terug in onze familie. Wat dat betreft lijken we allemaal wel op elkaar.”. Door de hoeveelheid energie en liefde voor sport is Janneke Bewegingswetenschappen gaan studeren in Groningen. Na deze studie heeft ze de opleiding Pabo afgerond, waarna ze een tijdje voor de klas heeft gestaan. Maar het vele werken was te veel voor haar in haar eentje. Bij Spectrum kent ze de mensen die er werken. “Het voelt niet als werken. Het is gewoon gezellig en je doet je dingetje. Je bent één grote familie, maar ook heel professioneel. We vullen elkaar heel goed aan, dus dat is gewoon heel erg leuk!”, voegt Janneke toe.

Alles onder één dak

“1 op de 5 mensen zitten tegenwoordig thuis met een burn-out of met een stress gerelateerde aandoening. Dus denk ik dat we de kant op gaan van multidimensionaal.” Janneke vertelt dat heel veel pijn- en vermoeidheidsklachten voortkomen uit stress. Dan heb je meerdere disciplines nodig om de mensen te helpen en als dat allemaal onder één dak kan, dan is dit ideaal, zoals bij Spectrum. Dit is ook de kracht volgens Janneke: “alles onder één dak, dat is één van onze krachten. Een andere kracht is dat Spectrum voelt als een thuis, een familie, ook voor de sporters.” Dit zeggen de klanten van Spectrum zelf ook. “Tijdens een groepsles gebeurde er een ongeluk met een sportster, waarbij zij haar vingerkootje ernstig had verwond. Zij was net begonnen met sporten en vond het hartstikke leuk en toen gebeurde het. Ik ben daarna snel langs gegaan met een kaartje en een bosje bloemen en heb ik heel gezellig 1,5 uur een bakje thee gedronken met haar! Daarna vroeg ik natuurlijk regelmatig aan haar ‘hoe gaat het nu?’ via een appje. De sportster vertelde later dat ze nog nooit iemand had gehad die dat zo deed.” En dat is volgens Janneke de echte kracht van Spectrum. Bij Spectrum heb je in vergelijking met een fitnessschool, kleinere groepen. De sportgroepen bestaan maximaal uit  6 personen, dus ze kennen de mensen ook echt. Ze weten het verhaal. “Ik heb ook gezegd: ik kom zelf uit een burn-out en ik heb heel veel mensen in mijn groep die toevallig ook zo iets hebben mee gemaakt. Nou ja, ik weet niet of het toeval is, maar die trek je dan waarschijnlijk ook aan in je groepjes. Je begrijpt elkaar veel beter. Dat vind ik, maar dat vinden zij zelf ook wel heel prettig!”

Vertrouwen en respect!

“Bij Spectrum krijgen wij veel vrijheid en vertrouwen. Dat vind ik gewoon heel erg fijn, het werkt heel prettig. En dan wil je dus zelf op een gegeven moment ook wel een stukje harder gaan lopen voor het bedrijf. Je hebt dan een ander soort motivatie. Het wordt intrinsieke motivatie in plaats van je moet dit en je moet dat.”, vertelt Janneke. Leuke collega’s maken het werk ook leuk. “Samen maak je dan het bedrijf leuk en sterk. En dat straal je dan ook uit. Dat vind ik het mooie van Spectrum. Iedereen accepteert elkaar. Je kunt gewoon jezelf zijn!”

Janneke van der Windt

Ons team

Martijn van Spectrum in Leeuwarden
Martijn van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Aad van Spectrum in Leeuwarden
Aad van der Windt, praktijkhouder
Master sportfysiotherapeut
Lisanne van Spectrum in Leeuwarden
Lisanne Tilma
Master psychosomatisch (io) fysiotherapeut
Lenny van Spectrum in Leeuwarden
Lenny Diepenmaat
Master geriatriefysiotherapeut
Anne van Spectrum in Leeuwarden
Anne Brouwer
Fysiotherapeut
Annemieke van Spectrum in Leeuwarden
Annemieke Nuiten
Baliemedewerkster
Marga van Spectrum in Leeuwarden
Marga van der Windt
Baliemedewerkster
Joop van Spectrum in Leeuwarden
Joop Lusthof
Sportinstructeur
Sandra van Spectrum in Leeuwarden
Sandra Walterscheid
Sportinstructeur
Janneke van der Windt
Sportinstructeur
Jolanda Braaksma
Baliemedewerkster
Wesley Bakker
Sportinstructeur
Maarten Oerlemans
Sportinstructeur

Contact opnemen