Geriatriefysiotherapie


Oefenzaal spectrum leeuwarden

Geriatriefysiotherapie is therapie gericht op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijk, meestal een combinatie van lichamelijke en psychische problemen.

Geriatriefysiotherapie biedt hulp bij complexe klachten

De geriatriefysiotherapeut richt zich op ouderen die klachten hebben bij het bewegen. De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen, die door hun leeftijd vaak te maken hebben met complexe klachten. Het gaat overigens niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die vanwege ziekte (bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson) verschijnselen vertonen van ouderdom.

Omdat de ziektebeelden vaak als chronische ziekten worden aangemerkt, vallen de behandelingen over het algemeen binnen de dekking van de basisverzekering.

Behandeling in Leeuwarden

De behandeling vindt plaats in onze praktijk in Leeuwarden, en bestaat voor het grootste deel uit oefentherapie. De oefentherapie is gericht op het verminderen van klachten in het dagelijks leven en het voorkomen van achteruitgang. Daarnaast adviseert en begeleidt de geriatriefysiotherapeut gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

Contact opnemen