Chronische pijn is een moeilijk probleem. Toch is het probleem vaak tot op zekere hoogte op te lossen. Spectrum Leeuwarden heeft zich de laatste twintig jaar ingespannen om juist de chronische pijn te bestrijden binnen de volledige mogelijkheden van de fysiotherapie.

Er is een duidelijke relatie tussen pijn, verminderde conditie en mentale processen (zoals overbelasting). De pijn is echt en zeker niet psychisch. Mentale processen beïnvloeden de pijn negatief. Pijn is dikwijls niet verklaarbaar, zeker als men al langer pijn ervaart. Ondanks vele onderzoeken kan de oorzaak (nog) niet gevonden worden.

Behandeling

De fysiotherapeut maakt de patiënt bewust van de invloed van spanningen op het denkpatroon, het gedrag en de klachten, hoe de klachten te interpreteren en hoe de klachten verminderd kunnen worden. De therapeut helpt bij het ontwikkelen van het eigen vermogen om te herstellen, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast zorgt de therapeut dat de patiënt leert om de klachten te herkennen en deze zelf aan te pakken.

Specialisten bij Spectrum Leeuwarden

De fysiotherapeuten van Spectrum zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten zoals hoofdpijn, chronische rugpijn, chronische nekpijn, fibromyalgie, hyperventilatie en chronische pijn.

Deze therapeuten hebben hiervoor een gespecialiseerde opleiding gevolgd en beschikken over specifieke kennis en vaardigheden om de klachten te behandelen.

Resultaat door: