Bij Spectrum Leeuwarden weten wij als geen ander wat het belang van voldoende beweging is. Per dag een half uur bewegen doet al wonderen voor uw gezondheid! Wij vertellen u in dit artikel over de vele positieve effecten van voldoende beweging.

Bewegen houdt cholesterol in balans

Cholesterol is een van de bouwstenen voor onze cellen. Het is belangrijk dat het cholesterolgehalte in uw bloed in balans blijft. Als het cholesterolgehalte uit balans raakt kunnen cholesteroldeeltjes zich namelijk in de wanden van slagaders nestelen waardoor de aderen vernauwd kunnen raken. Hoog cholesterol kan erfelijk bepaald zijn maar het kan ook tot stand komen wanneer u veel verzadigd vet eet. Een hoog cholesterol wordt daarom niet alleen aangepakt met een gezond dieet maar in combinatie met beweging! Beweging verlaagt uw cholesterolgehalte waardoor de kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind.

Bewegen helpt u ontspannen

Door te bewegen gaat uw hartslag omhoog waardoor het bloed sneller door de spieren stroomt. De versnelde stroming zorgt ervoor dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Doordat de spieren aan het werk zijn kunnen de spieren na de inspanning beter ontspannen waardoor u zich zowel fysiek als mentaal zult ontspannen. Wanneer u zich beter kunt ontspannen zult u waarschijnlijk ook beter slapen en uitgerust wakker worden waardoor u eventuele spanningen gedurende de dag beter aankunt.

Bewegen houdt het gewicht op peil

Door voldoende beweging beschermt u zichzelf tegen een groot aantal gezondheidsproblemen zoals een te hoge bloeddruk door overgewicht. Hoe meer u beweegt, hoe makkelijker uw gewicht op peil te houden is. Wanneer het gewicht op peil is voelt u zich fit en heeft dit meestal een zeer positief effect op uw zelfvertrouwen. Een gezond gewicht is tevens van belang voor gezonde botten en gewrichten.

Beweging bij Spectrum Leeuwarden

Bij Spectrum Leeuwarden zijn wij specialist op het gebied van het creëren van een gezonde leefstijl. In de meer dan 30 jaar dat de praktijk nu bestaat is Spectrum Leeuwarden uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige praktijken in Leeuwarden. Met een eigen diëtiste, (sport)fysiotherapeuten en sportinstructeurs bieden wij zowel begeleiding en advies op het gebied van afvallen, chronische pijn, arbeid gerelateerde klachten en gezond ouder worden! Alle behandelingen van Spectrum Leeuwarden zijn daarnaast gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Neem gerust contact op met een van onze specialisten voor al uw vragen met betrekking tot het creëren en/of behouden van een gezonde leefstijl.